Ingredientai:
Varškė (geriau sausesnės, ne iš pakelių) - 300 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - ~2-4 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 1-2 valgomieji šaukštai;
Druska - žiupsnelis;
Tarkuota apelsino žievelė - 1 arbatinis šaukštelis.
Augalinis aliejus kepimui;
Grietinė arba mėgstama uogienė patiekimui.
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele
Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!