Ingredientai:
Varškė (sausesnės, ne iš pakelių) - 500 g;
Kiaušinis - 1 didesnis;
Miltai - ~1 stiklinė;
Cukrus - 1-2 valgomieji šaukštai;
Druska - žiupsnelis.
Gaminame. Virti varškėtukai
Varškę ištriname dubenyje, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, žiupsnelį druskos, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą. Miltų reikia tiek, kad tešla nebūtų kieta, nes varškėtukai nebus skanūs.
Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis). Varškėčius dedame į užvirintą vandenį ir verdame apie 8 minutes.
Varškėtukai patiekiami su mėgstama uogiene arba sviesto - grietinės padažu. Skanaus!
Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.