Varškėčiams reikės
Varškė (geriau sausesnės, ne iš pakelių) - 500 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - ~3-4 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
Druska - žiupsnelis;
Obuoliai - 2-3 vnt.;
Cinamonas - žiupsnelis;
Augalinis aliejus kepimui;
Grietinė arba mėgstama uogienė patiekimui.
Gaminame. Kepti varškėčiai su obuoliais
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome mažais kubeliais ir apibarstome cinamonu.
Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!