Ingredientai:
Varškė (sausa) - 500 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 2 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis be kaupo;
Druska - puse arbatinio šaukštelio;
Miltai apvoliojimui;
Augalinis aliejus kepimui;
Cukraus pudra, mėgstama uogienė ar grietinė patiekimui.
Gaminame. Kepti varškėčiai
Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, beriame manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome. Mušame kiaušinius ir vėl gerai išmaišome. Dubenį uždengiame dangčiu arba plėvele ir paliekame pastovėti pusvalandį, valandą arba per naktį šaldytuve.
Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Tiekiame varškėčiius su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!