Ingredientai:
Virtinukų įdarui:
Sviestas - 1 valgomasis šaukštas.
Virtinukų tešlai:
Pienas - ~300 ml;
Gaminame. Virtinukai su varškės ir špinatų įdaru
Virtinukų įdaras
Svogūną susmulkiname. Špinatų kotelius nupjauname, o lapelius supjaustome juostelėmis.
Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, dedame svogūną ir kepame ant silpnos ugnies kol jie suminkštės (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūnų). Į keptuvę dedame špinatus ir kepame kol jie sukris. Špinatus sudedame į koštuvą, kad nusibėgtų sultys. Į dubenį dedame varškę, špinatus, beriame druskos ir išmaišome. Virtinukų įdaras paruoštas.
Virtinukų tešla
Į dubenį beriame miltus, mušame kiaušinius, dalimis pilame pieną ir maišome šaukštu, kol tešlą bus galima minkyti rankomis. Tada perkeliame tešlą ant lygaus paviršiaus ir minkant vis dadedame miltų tol, kol tešla nebelips prie rankų ir/ar paviršiaus ant kurio minkote, bet dar bus minkšta. Daugiau miltų nebededame.
Iš tešlos darome nedidelius rutuliukus, juos iškočiojame, dedame šaukštelį varškės ir špinatų įdaro, pirštais gerai užspaudžiame kraštus.
Pagamintus virtinukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį, pamaišome, kad nesukibtų, palaukiame kol iškils ir verdame apie 2 minutes.
Virtinukus su varškės ir špinatų įdaru galima tiekti su tirpintu sviestu, su grietine arba su sviesto-grietinės padažu. Skanaus!