Ingredientai:
500 g varškės;
2 kiaušiniai;
4 valgomieji šaukštai manų kruopų;
3 valgomieji šaukštai grietinės;
3 valgomieji šaukštai cukraus;
1 nubrauktas šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtinai);
1-2 saujelės razinų (nebūtinai);
Žiupsnelis druskos;
Džiūvėsėliai (nebūtinai);
Gabalėlis sviesto.
Gaminame. Skanus varškės apkepas
1. Razinas užpilame vandeniu ir paliekame pastovėti.
2. Į dubenį dedame visus ingredientus išskyrus razinas: varškę, kiaušinius, grietinę, manų kruopas, cukrų ir druską. Viską išmaišome ir paliekame pastovėti 10 minučių. Praėjus laikui masę pertriname blenderiu.
3. Nuo razinų nupilame vandenį ir įmaišome jas į apkepo masę.
4. Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, pilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių. Indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepamas 50-60 minučių 160 laipsnių karštumo orkaitėje.
Varškės apkepas patiekiamas su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!