Ingredientai:
500 g varškės;
4 kiaušiniai;
6 valgomieji šaukštai manų kruopų;
5 valgomieji šaukštai cukraus;
1 nubrauktas šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtinai);
Didelis obuolys;
Gabalėlis sviesto.
Gaminame. Varškės apkepas su obuoliais
1. Į dubenį dedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Viską pertriname blenderiu, sumaišome su manų kruopomis ir paliekame pastovėti 20 minučių.
2. Nulupame obuolį, supjaustome kvadratėliais ir sumaišome su apkepo mase..
3. Kepimo indą ištepame sviestu, pilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių. Indą dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 40-50 minučių 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
Varškės apkepas patiekiamas su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!