Varškėčiams reikės
400 g varškės;
1 kiaušinis;
2 valgomieji šaukštai cukrus;
Žiupsnelis druskos;
3 valgomieji šaukštai manų kruopų;
Miltai apvoliojimui;
Augalinis aliejus kepimui;
Cukraus pudra, mėgstama uogienė ir/ar grietinė patiekimui.
Gaminame. Kepti varškėčiai
Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, manų kruopas, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 20-30 minučių. Praėjus laikui stalą pabarstome miltais, iš varškės masės formuojame volelį, supjaustome jį 1,5 cm griežinėliais. Taip paruoštus varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!