Ingredientai:
Krakmolas arba miltai - 50 g;
Druska;
Gabalėlis sviesto kepimo indui ištepti ir džiūvėsėliai.
Gaminame. Lengvas ir purus varškės apkepas
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
2. Į dubenį dedame varškę, pilame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, dedame grietinę, kiaušinio trynius ir krakmolą. Visus ingredientus smulkiname blenderiu, kol gauname vientisą, kreminę konsistenciją.
3. Į baltymus beriame žiupsnelį druskos ir plakame elektriniu plaktuvu didžiausiu greičiu apie 5 minutes. Baltymai turi būti išplakti labai standžiai. Tada dalimis dedame baltymus į varškės masę ir atsargiai išmaišome.
4. Kepimo indo dugną bei šonus ištemape sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais. Į indą dedame varškės apkepo masę ir šauname kepimo indą į įkaitintą orkaitę. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Kepdamas varškės apkepas turėtų labai pakilti, bet vėsdamas šiek tiek nusileis.
Varškės apkepas patiekiamas su mėgstama uogiene ir/ar grietine. Skanaus!