Varškės apkepas – tai paprastas, tradicinis patiekalas, kuris gaminamas turbūt kiekvienoje šeimoje. Šis receptas idealus pasirinkimas tiems, kurie nori nesudėtingai paruošti skanų ir sveiką patiekalą, kurį įvertins kiekvienas šeimos narys.
Ingredientai:
9% varškė - 500 g;
Kiaušiniai - 2 vnt;
Grietinė - 4 valgomieji šaukštai;
Manų kruopos - 4 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai be kaupo;
Vanilinis cukrus - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Druska - žiupsnelis;
Druska - žiupsnelis;
Gabalėlis sviesto kepimo indui ištepti.
Gaminame. Purus varškės apkepas
1. Į dubenį dedame varškę, mušame du kiaušinius, dedame grietinę, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską sumaišome trintuvu, kol gauname vientisą, kreminę konsistenciją.
2. Kepimo indo vidų ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame paruoštą varškės masę, paskirstome po visą kepimo indą ir sulyginame paviršių.
3. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių, dedame varškės apkepą ir kepame 40-50 minučių.
Skanaus!