- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 23934

Ingredientai:
Lašišos filė;
Geros saujos šviežio baziliko lapelių;
Saujos kedro riešutų;
2 česnako skiltelių;
50-60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
Saujos tarkuoto Parmezano sūrio;
Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminame. Lašiša su Pesto padažu
1. Kedro riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje ir beriame į molinį dubenėlį.
2. Į dubenėlį tą patį dubenėlį dedame baziliko lapelius, tarkuotą Parmezaną, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
3. Dubenėlio turinį kantriai triname medine mentele, kol visi ingredientai susmulkinami. Na o jeigu neturime laiko.. ar kantrybės :), viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
4. Kiekvieną lašišos gabalėlį dedame į atskirą foliją odele į apačią, viršų aptepame storoku Pesto padažo sluoksniu ir užliejame trupučiu alyvuogių aliejaus.
5. Folijos kraštus užspaudžiame viršuje, dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Skanaus!