Lašišos karpačio receptas.
Ingredientai:
400 g šviežios lašišos;
Pusės citrinos sultys;
Pusės arbatinio šaukštelio balzamiko acto;
1 valgomasis šaukštas konservuotų kaparėlių;
Parmezano sūrio drožlės;
Gražgarstės (rukalos) lapeliai;
Druska, malti juodieji pipirai (nebūtinai).
Gaminame. Lašišos karpačio
1. Lašišą 40 minučių dedame į šaldymo kamerą.
2. Išėmus nuplauname ir nusausiname. Aštriu peiliu supjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir išdėliojame plačioje lėkštėje.
3. Lašišos viršų pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir citrinos sultimis, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais. Lėkštę dedame į šaldytuvą 15 minučių.
4. Išėmus lašišos karpačio iš šaldytuvo, lėkštės viduryje dedame saujelę gražgarstės lapelių, užberiame konservuotų kaparėlių, bulvių skustuku “patarkuoto” parmezano sūrio ir tiekiame..
Skanaus!
O štai dar vienas būdas paruošti lašišos karpačio. Nekomentuosiu, nes viskas labai aišku :)