Ingredientai:
Upėtakis – 1 vnt., vidutinio dydžio;
Šaltai rūkyta šoninė – 100-150 g;
Žalumynai (petražolės, krapai) – nemažas pundelis;
Citrinos sultys – 2-3 valgomieji šaukštai;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Orkaitėje keptas upėtakis
Upėtakį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais, apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
Sukapojame žalumynus. Rūkytą šoninę pjaustome kubeliais, sumaišome su žalumynais ir gautą mišinį dedame į upėtakio vidų. Žuvį dedame į kepimo maišą ar rankovę ir šauname į įkaitintą orkaite. Kepame maždaug 25 minutes, tada prakerpame kepimo maišą ir dar kepame apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.
Orkaitėje keptas upėtakis patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Skanaus!