Lašišos karpačio su bazilikais

Lasisos karpacio

Lašišos karpačio receptas.

Ingredientai:

Šviežia lašiša – 300 g
Parmezano sūrio drožlės – 1 – 2 saujelės;
Konservuoti kaparėliai – 1 valgomasis šaukštas;
Balzamiko actas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
Šviežios citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
Extra Virgin alyvuogių aliejus;
Švieži baziliko lapeliai;

Druska, malti juodieji pipirai (nebūtinai).

Gaminame. Lašišos karpačio su bazilikais

Lašišą 40 minučių dedame į šaldymo kamerą. Išėmus nuplauname, nusausiname. Aštriu peiliu supjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir išdėliojame plačioje lėkštėje.

Lašišos viršų pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko actu sumaišytu su citrinos sultimis, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais. Lėkštę dedame į šaldytuvą 15 minučių.

Išėmus lašišos karpačio iš šaldytuvo, užberiame parmezano sūrio drožlių, konservuotų kaparėlių, uždedame šviežių baziloko lapelių ir tiekiame.. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška