Pasirinkau skorpionžuvės filė, nes ją dažniausiai taip kepu. Bet taip pat folijoje galima kepti ir lašišą, lydekos filė ir kt.
Ingredientai:
Gaminame. Folijoje kepta skorpionžuvė
Skorpionžuvės filė gana didelė, tad jei norite mažesnių porcijų, reikės perpjauti pusiau.
Atsikerpame lakštą folijos, tokio dydžio, kad viršuje iš visų pusių galėtume ją suimti. Skorpionžuvės filė dedame į folijos vidurį, apibarstome druska, žuvies prieskoniais, dedame maždaug 1,5x1,5 cm dydžio gabalėlį sviesto. Folijos kraštus suspaudžiame viršuje, dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 25-30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
Kai žuvis iškepa, folijos kraštus atlankstome, šiek tiek susidariusio skysčio nupilame ir ant žuvies užspaudžiame ketvirtadalio citrinos sultis.
Folijoje keptą žuvį galima tiekti su virtais ryžiais, keptomis bulvytėmis ir mėgstamomis salotomis, tačiau garnyrui labai tinka labai paprastai gaminamas troškintų daržovių garnyras.
Troškintų daržovių garnyras
Reikės: šaldyto daržovių mišinio arba įvairių šviežių daržovių; vištienos sultinio; 1 šaukšto grietinės.
Šaldytų daržovių mišinį (žirniai, morkos, pupelės, žiediniai kopūstai, briuselio kopūstai, šparaginės pupelės ir tt., kas patinka) dedame į puodą, užpilame vandeniu (kad būtų apsemta tik trečdalis daržovių), pagal skonį beriame smulkinto vištienos sultinio. Daržoves patroškiname kol suminkštėja, bet dar nepraranda spalvos. Prieš pabaigą dedame šaukštą grietinės.
Tiekiant su šiuo garnyru folijos, kurioje kepė žuvis, kraštus gražiai užsukame į šonus, kad gautūsi kaip dubenėlis ir ant žuvies viršaus dedame garnyro. Skanaus!