Lašišos kotletų receptas.
Ingredientai:
Lašišos filė - 200 g;
Virta, sutrinta bulvė - 200 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Majonezas - 0,5 valgomojo šaukšto;
Pienas;
Druska, pipirai, kapoti žalumynai (krapai ar petražolės);
Malti džiūvėsėliai apvoliojimui;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Lašišos ir bulvių kotletai
Bulvę nuskutame, nuplauname, išverdame ir sutriname.
Lašišos filė dedame į nedidelį puodą, užpilame pienu, užviriname ir paverdame 5 minutes, ant silpnos ugnies.
Į trintą bulvę pilame plaktą kiaušinį, dedame majonezą, miltus, piene išvirtą, susmulkintą lašišą (pieno nepilame) ir saujelę kapotų krapų ar petražolių. Paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 5-6 minutes.
Lašišos kotletai tiekiami su šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Daugiau kotletų receptų rasite čia: kotletai.