Ingredientai:
Gaminame. Orkaitėje keptas upėtakis
Upėtakį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais, apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis (0,5 citrinos) ir paliekame valandai pasimarinuoti.
Likusią citriną supjaustome plonais griežinėliais. Upėtakį dedame ant folijos, jo šoną keliose vietose įpjauname ir į įpjovas kišame po puselę citrinos griežinėlio. 3-4 citrinos griežinėlius dedame į upėtakio vidų, ten pat keliauja ir sviesto gabalėliai. Apdengiame žuvį kitu folijos lakštu, apsukame ir skardą šauname į įkaitintą orkaite. Kepame maždaug 40-50 minučių, priklausomai nuo upėtakio dydžio. Tada nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir dar kepame apie 10 minučių.
Keptas upėtakis gali būti patiekiamas su šviežių daržovių salotomis, bet man skaniausias su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Skanaus!