Ingredientai
Silkės filė - 1 vnt.;
Bulvė - 1 vnt. didesnė;
Raudonasis svogūnas - 1 vnt.;
Grietinė - 2 valgomieji šaukštai su kaupu;
Švieži krapai;
Raugintas agurkas - keli griežinėliai;
Spalvotieji arba juodieji pipirai;
Augalinis aliejus arba sviesto gabalėlis bulvei pakepinti.
Gaminame. Silkė su grietine ir raudonaisiais svogūnais
Bulvę išverdame (svarbu nepervirti), supjaustome skiltelėmis ir pakepiname aliejuje ar svieste (galima ir nekepinti).
Grietinę sumaišome su smulkintu svogūnu ir kapotais krapais, paskirstome lėkštės viduryje. Ant grietinės padažo išdėliojame silkę, bulves, šonuose rauginto agurko griežinėlius. Patiekalą puošiame krapų šakele ir pagardiname pipirais. Skanaus!