Ingredientai:
Karpis – 1 vnt.;
Česnakas - 2-3 skiltelės;
Kapotos petražolės - saujelė;
Druska, malti juodieji pipirai;
Kvietiniai ir kukurūzų miltai (kukurūzų miltai turi sudaryti 1/3 visų miltų);
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Keptas karpis
Karpį išskrodžiame, nuvalome, nupjauname galvą, pelekus ir nuplauname. Išilgai, palei nugarkaulį nupjauname karpio filė (iš abiejų pusių) ir supjaustome 1,5-2 cm juostelėmis. Juosteles apibarstome druska, pipirais, išspaudžiame česnaką ir beriame saujelę kapotų petražolių. Viską išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai, ir paliekame pastovėti 30-40 minučių.
Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome. Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Keptas karpis patiekiamas su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!