Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai;
Gaminame. Orkaitėje keptas karpis
Karpį išskrodžiame, nuvalome ir nuplauname. Skersais pjūviais įpjauname karpio šonus, iš abiejų pusių apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska, pipirais.
Į dubenėlį dedame grietinę, išspaudžiame česnaką, beriame truputį druskos, pipirų ir išmaišome.
Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
Skardą išklojame folija, ją ištepame augaliniu aliejumi. Dedame eilę svogūno griežinėlių, ant jų dedame karpį. Karpio paviršiu ir vidų aptepame pasigamintu grietinės padažu. Į vidų sudedame likusius svogūnus. Dar galima įdėti kelis citrinos griežinėlius. Folijos kraštus užlenkiame (arba užklojame kitu folijos lakštu) ir šauname skardą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie vieną valandą. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, nuimame viršutinį folijos lakštą, kad karpis gražiai apskrustų.
Orkaitėje keptas karpis gali būti patiekiamas su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!