Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai, džiovintos petražolės arba kiti mėgstami prieskoniai.
Gaminame. Įdaryta lydeka
Nuskutame lydekos žvynus, žuvį nuplauname, nusausiname, nupjauname galvą, išimame vidurius (neperpjaunant pilvo). Pirštai atskiriame lydekos odą ir po truputi "numauname" nuo mėsos iki peleko. Vietose kur yra pelekai, atsargiai pirštais atskiriame mėsą nuo peleko. Jeigu bandysite per jėgą numauti, oda tiesiog suplyš. Dar vienas būdas pašalinti žuvies pelekus, tiesiog išpjauti juos aštriu peiliu iš išorės, tik tokiu atveju odą reikės susiūti siūlu, o iškepus žuvį, jį pašalinti. Taigi, žuvies odą numauname iki pat uodegos galo ir nupjauname mėsą su kaulais. Taip gauname "žuvies odos maišelį" į kurį prikimšime įdaro. Jeigu odą numovėte pirmuoju būdu, iš vidinės odos pusės reikia nukirpti pelekų kaulus, jeigu antruoju - užsiūti odoje atsiradusias skyles. Visą mėsą nupjauname ar kitaip nuimame nuo kaulo (mažų kauliukų išrinkinėti nereikia, nes žuvį malsime su mėsmale).
Batono riekeles užpilame pienu ir paliekame, kad išmirktų. Morkas sutarkuojame burokine tarka ir pakepiname svieste. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedeliais ar kubeliais. Mėsmale permalame: žuvį, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles. Į dubenį su žuvies faršu mušame kiaušinius, dedame pakepintas morkas, beriame manų kruopas, druską, prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Žuvies odą prikemšame įdaro ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pridedame žuvies galvą, ją šiek tiek "apmauname" oda. Lydekos paviršių aptepame grietine, kad kepant gražiai apskrustų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, skardą su įdaryta lydeka šauname į orkaitę ir kepame maždaug 45-50 minučių. Iškepusią lydeką dedame ant lėkštės ir paliekame ataušti. Prieš pjaustant kelias valandas geriausia palaikyti žuvį šaldytuve. Pjaustome aštriu peiliu ir puošiame citrinos griežinėliais ir majonezu. Skanaus!