Ingredientai:
Lašiša - 4-5 gabaliukai;
Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai;
Medus - 2 valgomieji šaukštai;
Šviežus smulkintas imbieras - 1 arbatinis šaukštelis;
Česnakas - 1-2 skiltelės;
Čiobreliai (geriau švieži) - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska, malti juodieji pipirai;
Žalumynai papuošimui.
Gaminame. Orkaitėje kepta lašišos filė
Į dubenėlį dedame medų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, imbierą, smulkintus čiobrelius, viską išmaišome, truputį patriname su šaukštu, kad imbieras ir česnakas labiau išskirtų sultis.
Skardą išklojame folija, ant jos dedame lašišos filė gabaliukus, kuriuos iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais ir aptepame marinatu. Likusį marinatą pilame ant lašišos filė gabaliukų. Ant viršaus galima uždėti citrinos griežinėlius. Po 10 minučių skardą šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių (priklausomai nuo lašišos gabaliukų dydžio ir storio). Tiekiame su salotomis, ryžiais ir/ar.. kuo tik mėgstate. Puošiame kapotais žalumynais. Skanaus!