Ingredientai:
Karpis - 1 vnt.;
Pienas;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Keptas karpis
Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastovėti 30-40 minučių.
Į dubenėlį mušame kiaušinius, beriame žiupsnelį druskos, išplakame. Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Keptas karpis tiekiamas su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!