Ingredientai:
Lašišos filė be odos;
Druska - 1 desertinis šaukštas;
Kalendra - 1 arbatinis šaukštelis;
Paprikos milteliai - 1 desertinis šaukštas;
Malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
Alyvuogių arba kitas augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Lašišos šašlykas orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai pasiskirstytų ir palaikome 10 minučių. Lašišos gabaliukus veriame ant medinių iešmelių, dedame į skardą su grotelėmis ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minucių. Įpusėjus kepimui lašišos iešmelius apverčiame. Tiekiame su gabalėliu citrinos (apšlakstymui prieš valgant).
Prie lašišos šašlyko idealiai tinka keptų daržovių garnyras. Skanaus!