Ingredientai:
Lašišos filė (arba upėtakio) - 500 g;
Citrinis sultys ~1 valg. šaukštas;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Krakmolas arba miltai - ~1 valg. šaukštas;
Kapoti svogūnų laiškai, petražolės arba krapai;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus ir Ghi arba paprastas sviestas kepimui.
Gaminame. Lašišos ir kotletukai
Lašišos filė (be odos) supjaustome mažais gabaliukais, dedame į dubenį ir apšlaktome trupučiu citrinos sulčių. Mušame kiaušinį, dedame pjaustytus žalumynus, krakmolą, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Iš gautos masės rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir kepame įkaitintame aliejaus/sviesto mišinyje iš abiejų pusių, maždaug 6-7 minutes.
Lašišos kotletukai tiekiami su šviežių daržovių salotomis. Skanaus!