Ingredientai:
Karpis - 1 vnt.;
Pusės citrinos sultys;
Kiaušiniai - 1-2 vnt.;
Miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Keptas karpis
Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, supjaustome gabalėliais, apšlakstome juos citrinos sultimis, apibarstome druska, pipirais iš abiejų pusių ir paliekame pastovėti maždaug 20 minučių.
Praėjus laikui į dubenėlį mušame kiaušinius, išplakame. Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiame su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!