Ingredientai:
Alyvuogių aliejus.
Gaminame. Orkaitėje kepta lašišos filė su smidrais
Į dubenėlį dedame medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, išspaustą česnaką, paprikos miltelius, čiobrelius, petražoles, viską gerai išmaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija, ant jos dedame lašišos filė gabaliukus, kuriuos iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais ir aptepame marinatu. Likusį marinatą pilame ant lašišos filė gabaliukų. Šalia dedame nuplautus ir nusausintus smidrus (nepamirštame pašalinti sumedėjusios dalies), apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir trupučiu pipirų, rankomis pavartome, kad prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų tolygiai. Po 10 minučių skardą šauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių (priklausomai nuo lašišos gabaliukų dydžio ir storio). Skanaus!