- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 1073

Ingredientai:
Druska, provanso žolelės, rozmarinas arba mėgstami žuvies prieskoniai.
Gaminame. Orkaitėje kepta dorada
Doradas išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, jų šonus keliose vietose įpjauname. Žuvis ištriname druska ir dedame į dubenį,
Į atskirą dubenėlį pilame alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis, beriame prieskonius, ir gerai išmaišome. Šiuo mišiniu ištepame doradų išorę ir vidų. Likusią citriną supjaustome plonais griežinėliais ir dedame į doradų vidų. Dubenį su marinuotomis doradomis uždengiame dangčiu arba folija. Paliekame doradas marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 30 minučių. Jeigu marinuosite ilgiau, dėkite į šaldytuvą.
Prieš kepant kiekvieną doradą dedame į atskirą folijos lakštą, užpilame dubenyje likusiu marinatu, žuvies viršų uždengiame ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių, tada praskleidžiame foliją ir dar kepame apie 10-15 minučių grilio režimu, kol gražiai apskrus. Skanaus!