- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 2917

Ingredientai:
Druska, pipirai, žuvies prieskoniai (nebūtinai);
Gaminame. Kepta dorada su sviestu ir citrina
Sviestą išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Doradas išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, galvas nupjauname (galima ir palikti). Doradų šonus keliose vietose įpjauname, kad greičiau įsigertų prieskoniai. Žuvis ištriname druska, prieskoniais ir paliekame marinuotis bent 30 minučių,
Į dubenėlį dedame suminkštėjusį sviestą, truputį pasūdome, išspaudžiame česnako skilteles ir sumaišome. Sviestą padaliname į dvi dalis.
Į dorados vidų dedame sviestą, rozmarino šakelę ir du griežinėlius citrinos.
Taip paruoštas doradas kepame orkaitėje arba keptuvėje.
Dorados kepimas keptuvėje
Į keptuvę pilame augalionio aliejaus ir kepame po 10-12 minučių iš abiejų pusių, šaukštu vis palaistant doradų viršų karštu sviesto - aliejaus mišiniu iš keptuvės.
Dorados kepimas orkaitėje
Prieš kepant kiekvieną doradą dedame į atskirą folijos lakštą, žuvies viršų uždengiame ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių, tada praskleidžiame foliją ir dar kepame apie 10-15 minučių grilio režimu, kol gražiai apskrus.
Keptą doradą patiekiame su cirtinos skiltelėmis ir lapinėmis salotomis. Taip pat prie dorados galite patiekti keptas bulves arba ryžius. Skanaus!