Ingredientai:
Lašišos filė su oda - 1-1,2 kg;
Druska - 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Švieži arba džiovinti krapai - 2 valgomieji šaukštai;
Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Sūdyta lašiša su krapais
Pirmiausia labai svarbu nupirkti kuo šviežesnę ir geresnės kokybės žuvį.
Prieš gaminant apžiūrime lašišos filė, ar nėra kaulų. Jei yra, pašaliname. Perpjauname lašišos filė pusiau arba į tris dalis. Dubenėlyje sumaišome druską, cukrų, smulkintus krapus ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišome ir šiuo mišiniu ištriname lašišos filė iš abiejų pusių. Taip paruoštą žuvį dedame į stiklinį indą, uždengiame dangčiu arba maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Po paros galima valgyti. Skanaus!