Pyragui reikės
Augalinis aliejus ir sviestas.
Gaminame. Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Lašišos filė apšlakstome augaliniu aliejumi, apibarstome druska, pipirais, dedame į orkaitę 15-20 minučių.
Lašišai iškepus nuimame odą, lašišą dedame į dubenį ir šiek tiek pasmulkiname šakute, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome džiovintomis petražolėmis, jei reikia, dedame dar druskos. Išmaišome.
Špinatus susmulkiname maždaug vieno centimetro juostelėmis, apkepiname su šaukštu sviesto apie dvi minutes ir truputį pasūdome.
Stalviršį pabarstome miltais, dedame tešlos lakštą, jei reikia dar kočiojame (tešla turi būti 3-4 mm storio). Tešlos paviršių aptepame kiaušinio plakiniu. Per vidurį tešlos dedame sluoksnį špinatų (šonuose turi likti po 5-6 centimetus tešlos), ant jų viršaus dedame lašišos sluoksnį. Uždengiame įdarą tešlos kraštais (prieš tai juos aptepame kiaušinio plakiniu, kad suliptų), užspaudžiame šonus, formuojame pyragą, atsargiai jį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sujungimo linija į apačia. Pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame kepti į orkaitę 20-25 minutes (200 laipsnių). Lašišos pyragą tiekiame dar šiltą. Skanaus!