Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai, švieži arba džiovinti bazilikai.
Gaminame. Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
1. Pasiruošiame produktus. Špinatų lapus nuplauname ir nugnybiame kotelius. Vyšninius pomidorus pjaustome puselėmis. Sūrį tarkuojame stambia tarka. Česnaką susmulkiname.
2. Lašišą apibarstome druska ir pipirais. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus ir apkepiname lašišą iš abiejų pusių, ant silpnos ugnies (4-5 minutes). Apkepintą lašišą išimame iš keptuvės ir dedame į lėkštę.
3. Keptuvėje, kurioje kepė lašiša, ištirpiname sviestą, beriame smulkintą česnaką ir šiek tiek pakepiname. Tada beriame vyšninius pomidorus, kepame 2-3 minutes vis pamaišant ir dedame špinatus. Kaitiname ant silpnos ugnies labai trumpai, kol špinatų lapai truputį sukris, bet ne per daug. Pilame grietinėlę, beriame tarkuotą sūrį, pagardiname druska, prieskoniais, išmaišome ir sudedame atgal į keptuvę lašišą. Troškiname 5 minutes. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Baigus troškinti keptuvę nukeliame nuo ugnies, lašišos gabaliukus apšlakstome trupučiu citrinos sulčių, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti 5-10 minučių.
Lašiša grietinėlės padaže patiekiame su ryžiais. Skanaus!