Ingredientai:
Lašiša - 4 gabaliukai;
Augalinis arba alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Sviestas - 25 g;
Sviestas - 25 g;
Citrinos sultys - 3 valgomieji šaukštai;
Medus - 1 arbatinis šaukštelis;
Citrina - 4 griežinėliai;
Medus - 1 arbatinis šaukštelis;
Citrina - 4 griežinėliai;
Druska, prieskoniai jūros gėrybėms.
Gaminame. Lašiša keptuvėje su medaus ir citrinos padažu
Lašišos gabaliukus apibarstome druska ir prieskoniais jūros gėrybėms, paliekame pastovėti 5 minutes.
Į keptuvę pilame aliejų ir pakepiname lašišos gabaliukus iš abiejų pusių po 2,5-3 minutes. Kepame ant mažesnės nei vidutinės ugnies, kad žuvis kepant neišdžiūtų. Išimame lašišos gabaliukus iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, jį ištirpiname, pilame citrinos sultis ir šaukštelį medaus. Viską išmaišome ir į keptuvę vėls sudedame lašišos gabaliukus. Ant kiekvieno žuvies gabaliuko uždedame po citrinos griežinėlį, uždengiane dangčiu ir troškiname maždaug 4 minutes. Skanaus!